[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]

20110504125706

FAQ


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]1. Kolik fytosterolů je v Udo’s Oil?
2. Jsou ve směsi nějaké ořechy, nebo přišly ořechy do kontaktu s lisovacími stroji?
3. Odkud omega 9 pochází?
4. Jaké jsou procentní podíly olejů ve směsi?
5. Proč přechod z MCT na Kokosový olej?
6. Proč má olej kokosovou příchuť?
7. Proč lecitin?
8. Je olej bohatý na lignany?
9. Jsou v Udos‘ Oil isoflavony?
10. Je v Udo’s Oil lepek z obilí?
11. Proč je poměr 2: 1 ve prospěch omega-3?
12. Je to bezpečné s betablokátory?
13. Jaký vliv má olej na hladiny cholesterolu?
14. Způsobuje olej zácpu?
15. Obsah lepku – celiak a Udo’s Oil?
16. Může olej užívat osoba s celiakií?
17. Je Udo’s Oil v pořádku, co se týče alergických reakcí na mléko, lepek, kukuřičné výrobky, a také senné rýmy?
18. Může člověk bez žlučníku z oleje stále profitovat?
19. Mohu brát Udo‘s Oil s nefunkčním žlučníkem?
20. Jaké typy zdravotních problémů souvisí s nedostatkem EFA?
21. Jak mohou EFA pomoci diabetikům?
22. Jak mohou EFA pomoci při artritidě?
23. Jak EFA ovládají cholesterol?
24. Ředí lněný olej krev?
25. Používá mnoho lidí olej na hubnutí? Pokud ano, jak to může fungovat s 29 g tuku ve dvou lžících!
26. Jak EFA ovlivňují úbytek na váze?
27. Dávkování pro děti
28. Může být olej přidán do horké potraviny?
29. Jaký je rozdíl mezi kapslí a tekutým olejem?
30. Jaké množství je doporučeno denně?
31. Pokud přidáme tuňáka do Udo’s Oil, v jaké výši bude převrácena rovnováha omega 3 na omega 6?
32. Lepek, celiaci a Udo’s Oil.
33. Jsem alergický na některé z vedlejších složek ve směsi. Jak docílím 2: 1 rovnováhy hlavních olejů?[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]34. Je nezbytné jej brát po zbytek svého života?
35. Mohu s tímto olejem smažit?
36. Udo’s Oil verus konopný olej – jak jsou porovnány?
37. Jsou tokoferoly v Udo’s Oil dostačující pro tento doplněk nebo je ho zapotřebí více?
38. Jak dlouho může být olej vyndán z ledničky?
39. Je Udo‘s Oil zdrojem EPA a DHA?
40. Omega 3 – rybí versus rostlinný zdroj; který je lepší?
41. Jak tělo využívá omega 3? A co přeměna omega 3 na EPA a DHA?
42. Jaké jsou srdeční přínosy O-3 mastných kyselin?
43. Co je GLA?
44. Z hlediska obsahu GLA, je možné získat příliš GLA?
45. Je pro vás kokosový olej opravdu špatný?
46. Co jsou ty hrudky na dně láhve?
47. Jaký je rozdíl mezi lisováním za studena lisované a čerstvým lisováním?
48. Kde se pěstuje pupalkový olej?
49. Je nějaký rozdíl mezi lněným semínkem a lněným olejem?
50. Může být olej využit efektivně nejen vnitřně, ale jako lokální řešení pomoci kůži?
51. Už jste slyšeli o tom, že by měl olej vliv na změny v hormonální systém? Od té doby, co olej užívám, jsou moje prsa velmi křehké a nyní se zvětšily o 2 velikosti. Může to mít takový vliv?
52. Kde najdu výzkum, který podporuje informace o EFA?
53. Je Udo‘s Oil považován za raw food (syrová potravina)?
54. Proč změna od jen 3-6 na 3-6-9?
55. Proč ne plastové lahve?
56. Jak s olejem cestovat?
57. Jaká je trvanlivost oleje?
58. Je bezpečné brát pupalkový olej v průběhu těhotenství?
59. Měla by žena, která je vícekrát těhotná krátce po sobě, brát více EFA?
60. Kdy by žena, která chce otěhotnět, měla začít užívat oleje bohaté na EFA, a jaké jsou výhody?
61. Jaké typy zdravotních problémů souvisí s nedostatky EFA?
62. Kojení a mimina
63. Kolik Udo’s Oil by měla žena užívat v období kojení?
64. Ovlivní Udo’s Oil, který kojící matka přijímá, trávení dítěte?
65. Jak souvisí EFA se zdravým vývojem mozku? Je zapotřebí specifická rovnováha?
66. Kdy by dítě mělo začít získávat esenciální tuky?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]


1. Kolik fytosterolů je v Udo’s Oil?

3000ppm

2. Jsou ve směsi nějaké ořechy, nebo přišly ořechy do kontaktu s lisovacími stroji?

Nedošlo k absolutně žádnému kontaktu s ořechy ani v jednom případě.

3. Odkud omega 9 pochází?

Omega 9 je v téměř každém semenu a ořechu, ze kterých je olej lisovaný. Omega 9 je mononenasycená mastná kyselina, a není považováno za esenciální – vaše tělo ji může získat z jiných zdrojů.

4. Jaké jsou procentní podíly olejů ve směsi?

Přibližně 75% – lněný olej

Přibližně 20% – slunečnicový olej a sezamový olej

Přibližně 5% – kokosový olej, olej z pupalky dvouleté (12,6 mg GLA / 15 ml oleje), Lecitin (ze sóji), olej z rýžových otrub, ovesných otrub, tokoferoly.

5. Proč přechod z MCT na Kokosový olej?

Směrnice Quality Assurance International (QAI) považují MCT tuky za neorganické. Naštěstí celý kokosový olej poskytuje stejnou výhodu (rychlé zotavení svalů) jako MCT a my jsme našli certifikovaného organického výrobce. Vzhledem k tomu, že kontrolované organické označení je klíčovým prvkem Udovy směsi, jsme změnili vzorec.

6. Proč má olej kokosovou příchuť?

Zdroj kokosového oleje byl loni v září změněn z rafinovaného zdroje na extra panenský. Rafinovaný kokosový olej nemá vůbec žádnou chuť nebo zápach. Extra panenský kokosový olej je velmi sladký a charakteristický kokosovým krémem. Tato změna není pro většinu uživatelů patrná, ale člověk, který je obeznámen s kokosem a jeho chutí, si může povšimnout rozdílu.

7. Proč lecitin?

Negeneticky modifikovaný lecitin zlepšuje emulgaci, a tím jeho trávení a vstřebávání.

8. Je olej bohatý na lignany?

Lignany jsou součástí semene, ze kterého je lisován olej, takže některé lignany budou v čerstvě lisovaných, nefiltrovaných olejích. Všechen len je bohatý na lignany, ale abyste je získali, budete muset konzumovat mleté lněné semínko, ne jen olej.

9. Jsou v Udos‘ Oil isoflavony?

Významná množství nejsou přítomna, jediným možným zdrojem je lecitin, takže množství by bylo minimální, pokud vůbec.

10. Je v Udo’s Oil lepek z obilí?

Lepek zůstává ve vláknině. Při těžké nesnášenlivosti lepku, zkuste 1 lžíci. Pokud nebude žádná reakce, postupně zvyšte na 2 polévkové lžíce.

Jaký je obsah fytosterolů v Udo’s Oil?

Udo‘s Oil obsahuje asi 65 mg přirozeně se vyskytujících fytosterolů na 15 ml lžíce. Není obohacený.

11. Proč je poměr 2: 1 ve prospěch omega-3?

Někteří vědci se domnívají, že ideální poměr omega 3 a omega 6 je 1: 4, na základě studií enzymů provedených na tkáňových kulturách. Naše další praktické zkušenosti s prací s lidmi ukazují, že poměr, který trvale dává nejlepší výsledky, je v olejích namíchaných tak, aby byly bohatší na omega 3 než omega 6. Možná proto, že lidské bytosti jsou složitější než tkáňové kultury. Používáme EFA pro funkci mozku, produkci hormonů a mnoho dalších funkcí, které nejsou v tkáních.

Ale poměry v tradičních použitích se značně liší. Poměr u Inuitů byl 2,5:1. To Nezpůsobilo to nedostatek omega 6. Poměr ve středomořské stravě byl asi 1:6, a nezpůsobilo to nedostatek omega 3. Mozek obou tradic obsahuje rovnováhu 1:1. V roce 1850 měla naše strava sedmkrát více omega 3 než dnes. Dnes je náš příjem omega 6 dvojnásobkem toho, co bylo tehdy. Optimální poměr omega 3 až 6 je 2:1. K dosažení tohoto cíle je potřeba doplňování omega 3. Správné množství je obtížné dosáhnout ze stravy samotné, protože vysoké hladiny omega 3 se nachází pouze ve lněném semínku a v mase studenovodních ryb. Odhaduje se, že první lidé měli ve své stravě poměr 1:1. Poměr omega 3 a omega 6 2:1 kompenzuje zvýšené hladiny omega 6 a snížení hladiny omega 3 v naší dnešní stravě.

KONTRAINDIKACE, UPOZORNĚNÍ:

12. Je to bezpečné s betablokátory?

Žádné kontraindikace nejsou uvedeny.

13. Jaký vliv má olej na hladiny cholesterolu?

Jedním z účinků je rozpuštění cholesterolu z cévních stěn a na dalších místech, kde se skladuje v průběhu let. Tento rozpuštěný cholesterol je pak transportován krví do jater, kde je přeměněn na žluč a vypouštěn do střeva. Tři body se zde stávají velmi důležitými: Zaprvé – rozpuštěný cholesterolu v krvi může zvýšit hladinu cholesterolu v krvi po dobu prvních 3 až 4 týdnů, dokud se uložený cholesterol neodstraní. Potom množství cholesterol opět klesne.

Za druhé – pokud nebudete konzumovat hodně vlákniny ve vaší stravě, pak žluč, která byla vypouštěna do vašeho zažívacího traktu, nebude uzavřena ve vláknině a může být zpětně pohlcena z tlustého střeva do krve spolu s vodou, která je zároveň absorbována. Udo’s Choice Wholesome Fast Food je pro toto velmi důležitým zdrojem dobré vlákniny. Zatřetí – je velmi důležité, abyste se ujistili, že budete pít –alespoň 6-8 (sklenice o obsahu cca 177-236 ml) sklenic vody každý den, a pomohli hydratovat tělo a vláknině správně absorbovat žluč a zbavit se tak odpadů, včetně cholesterolu ze žluči.

14. Způsobuje olej zácpu?

Obvykle nastane opak, pokud člověk není zvyklý brát olej. Zácpa je nejčastěji způsobena nedostatkem vlákniny a/ nebo nedostatkem vody ve stravě.

15. Obsah lepku – celiak a Udo’s Oil?

Následující výrok pochází z testování, které na našem oleji provedla vláda Německa: „Olejová směs byla testována na obsah lepku, protože obsahuje nerafinovaný olej lisovaný z ovesných otrub a klíčků. Úrovně gliadinu jsou velmi nízké a v souladu s normami Codex Alimentarius. „

16. Může olej užívat osoba s celiakií?

Na toto existuje individuální odpověď – někteří jedinci, kteří jsou velmi citliví na ovesné otruby/ klíčky, nemohou olej užívat. Jiní, kteří nejsou tak citliví, mohou. Jediným způsobem, jak to zjistit, pokud si nejste jisti, je olej vyzkoušet.Celiac Association of Canada říká, že pro celiaky je problém s ovsem a jeho deriváty. Na druhé straně, jeden výzkum uvádí, že oves neobsahuje ten typ lepku, který působí celiakům problémy. Ovesné otruby jsou uvedeny na etiketě, aby se spotřebitelé mohli kvalifikovaně rozhodnout o používání výrobku, který je obsahuje.

17. Je Udo’s Oil v pořádku, co se týče alergických reakcí na mléko, lepek, kukuřičné výrobky, a také senné rýmy?

Alergie, které lidé mají na obiloviny, jsou nejčastěji způsobeny proteinem nebo vlákninou v obilí. Prospěšné látky v oleji mohou pomoci lidem dostat se přes tyto alergie. Alergie může naznačovat, že buňky v těle nejsou schopny se bránit proti cizím látkám. Jedním z důvodů této situace je, že membrána nebo povrch každé buňky jsou ohroženy, protože nemá správné stavební materiály pro vytvoření a udržování silné membrány. Tyto materiály jsou obvykle ty EFA, které získáváme z rostlinných olejů, jako je len, slunečnice atd. Jejich nedostatek nemusí být příčinou alergií, ale je logické, že by to mohlo být jedním z faktorů. Pro někoho s alergiemi by bylo velmi moudré užívat Udo’s Oil, ale měli by začít s mnohem nižším dávkováním. Místo 15 ml dvakrát denně možná začít s 5 ml denně a postupně zvýšit o 5 ml každé 2-3 dny, až do dosažení cílového množství.

18. Může člověk bez žlučníku z oleje stále profitovat?

Ano, možná v menším množství, častěji a s jídlem. Doporučujeme také Gallexier tonikum a/ nebo Sweden Bitters ke stimulování produkce trávicích šťáv a Udovy enzymy, které pomáhají trávit potravu.

19. Mohu brát Udo‘s Oil s nefunkčním žlučníkem?

Žlučník je úložiště žluči, játra jsou orgán, který produkuje žluč. Žluč je jednou z látek, které štěpí olej v žaludku, ale jeden nefunkční orgán může mít vliv na ostatní. Tip: Začněte s malým množstvím (cca 1 polévková lžíce za den) a uvidíte, jak tělo reaguje. Lipáza, tuk trávicí enzym v Udo enzymové směsi, by mohla také pomoci v této situaci. Po prvním týdnu, v případě, že není žádný problém, postupně zvýšit množství oleje.

20. Jaké typy zdravotních problémů souvisí s nedostatkem EFA?

Pro nastávající matky může být poporodní deprese velmi závažná, když EFA chybí ve stravě. Celé tělo je třeba uvést zpět do rovnováhy a hormony jsou největší částí tohoto vyvažování. Může tím být ovlivněn i nedostatek energie po porodu nebo zdravotní problémy, jako je auto imunní a/ nebo zánětlivých stavech kolagenu – lupus, fibromyalgie, deprese, atd. EFA může pomoci, aby hormony pracovaly efektivněji, takže se lépe vyrovnáváme se stresem, PMS a menopauzou.

Ostatním lidem mohou EFA pomoci, aby inzulin a hormony štítné žlázy fungovaly správně. Také podporují trávení, což může snížit záněty, jako jsou děravé střevo, a alergie, které z toho mohou vyplynout. Chronická únava je spíše problémem vyčerpaných nadledvinek, takže vitamin C a vitamin B5 by mohly být velmi užitečné. U starších jedinců se mohou objevit problémy s pamětí a EFA mohou pomoci mozku a nervovým buňkám.

21. Jak mohou EFA pomoci diabetikům?

Téměř všichni diabetici typu II mají nedostatek EFA. Tělu chybí omega 3 a mají příliš nasycených tuků ve stravě. To může přispět k rezistenci na inzulín v těle. Rafinované sacharidy mohou zhoršit inzulínovou rezistenci.

22. Jak mohou EFA pomoci při artritidě?

Omega 3 je protizánětlivá EFA. Mnoho lidí bere až 10 lžic semínek bohatých na EFA oleje za den a přidá pár kapslí enzymů na podporu trávení. Bylo prokázáno, že to odstraňuje bolesti kloubů a zvyšuje energii a mobilitu.

23. Jak EFA ovládají cholesterol?

Omega 3 zvyšuje HDL a snižuje LDL – v průběhu času. Na začátku se může zdát, že cholesterol vzroste, ale jakmile se přebytek cholesterolu odvede střevním traktem, opět klesne. Ve studii v Dánsku za 3 měsíce u 39% účastníků klesly triglyceridy i LDL a jejich HDL a poměr HDL na LDL stoupl.

24. Ředí lněný olej krev?

EPA a v menší míře DHA z omega 3 pomáhají „snížit shlukování krevních destiček“, což znamená, že jen pomáhají, aby byla krev méně lepkavá. Ředění krve je jiné a léky na ředění krve fungují jinak – potlačují schopnost krve tvořit sraženiny. Naše těla vytvoří EPA a DHA z ALA výchozího materiálu ve lněném oleji, ale to nebude mít efekt „ředění krve“, tak jak to dělají léky na ředění krve. Pokud někdo bral léky na ředění krve a pak chtěl brát velké množství rybího oleje, který již pro začátek má EPA a DHA, pak by se měl podívat na to, jak své léky upravit. Omega 3 ALA ve lněném oleji má také určité vlastnosti snižování shlukování krevních destiček a mohou mít vliv na dobu krvácení, jako EPA a DHA. Výzkum je rozporný jen v tom, jak moc bude mít omega 3 vliv na shlukování krevních destiček a dobu krvácivosti. Lidé, kteří používají léky na ředění krve, by se měli poradit se svým lékařem, aby viděli, jak moc lnu nebo Udo’s Oil 369 Blend by pro ně bylo správné užívat, aby se dostali do správné rovnováhy.

Pro srovnání, US FDA prohlásila, že příjem omega 3 mastných kyselin (EPA a DHA) do výše 3 g za den jsou obecně považované za bezpečné (GRAS) pro zařazení do stravy, a jsou k dispozici důkazy, naznačující že příjem méně než 3 g za den je nepravděpodobný, že by vedl ke klinicky významnému krvácení. Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ. Spotřeba ryb, rybího oleje, omega 3 mastných kyselin a kardiovaskulární onemocnění. Circulation. 2002, 106 (21): 2747-2757.

DIETA – HMOTNOST

25. Používá mnoho lidí olej na hubnutí? Pokud ano, jak to může fungovat s 29 g tuku ve dvou lžících!

Většina z nás byla vychována, aby věřila, že strava s nízkým obsahem tuku/ bez tuku je pro nás dobrá. Ve skutečnosti, nejpřesnější způsob, jak se dívat na příjem tuku, je to, že průměrný člověk potřebuje asi 2000 kalorií denně k udržení zdraví, s odpovídajícím množstvím cvičení atd. Z těchto 2000 kalorií, 30% (600 kalorií) má pocházet z dobrých výživových tuků. Vzhledem k tomu, že 1 lžíce Udo’s Oil™ je jen 135 kalorií, to znamená, že doporučené denní množství oleje (2 polévkové lžíce) je jen 270 kalorií z vaší denní dávky kalorií z tuku. To znamená, že jste daleko pod doporučeným denním příjmem tuků a budete mít ještě prostor pro potraviny s obsahem tuku v nich nebo máslo nebo olivový olej, pokud budete chtít.

Pokud jste byli zvyklí na stravu s velmi nízkým nebo žádným obsahem tuku, je docela možné, že byste mohli přibrat na váze. Je potřeba chápat, že nadváha souvisí především s přijímáním příliš mnoho rafinovaných sacharidů, jako jsou například ty s vysokým obsahem škrobu, jakož i rafinovaných cukrů nebo bílé mouky. Sacharid, když je štěpen v těla na glukózu, je to, co tělo využívá jako pohonnou hmotu. V případě, že příjem paliva je vyšší, než je spáleno, je důsledkem přírůstek hmotnosti. Dalším bodem k zapamatování při konzumaci Udo’s Oil™ je to, že také budete dostávat esenciální mastné kyseliny (EFA), které jsou naprosto nedílnou součástí správného fungování každé buňky v těle, obzvláště mozku a nervových buněk. To je hlavní důvod pro braní olejů bohatých na EFA.

26. Jak EFA ovlivňují úbytek na váze?

Omega 3 mohou vypnout „tuk-tvořící“ gen a zapnout „tuk-spalující“ gen, ale příjem sacharidů musí být drasticky omezen. Sacharidy jsou v těle přeměněny na glukózu, které je „bezprostředním“ palivem, které naše buňky používají k výrobě energie. Je-li dodáváno více paliva, než je v tu chvíli pro energii potřeba, bude zůstatek paliva přeměněn na „úložiště“ paliva, což znamená, že se promění v tuk.

DÁVKOVÁNÍ – POUŽITÍ:

27. Dávkování pro děti:

Do 1 roku – podle hmotnosti. Například, dítě o 9 kilogramech = 1 lžička

1 – 3 roky – 2 lžičky

3 – 10 roků – 1 polévková lžíce

10 let a výše – plné 2 lžíce

28. Může být olej přidán do horké potraviny?

Ano: dušená zelenina, pečené brambory, polévky, atd, ale až při servírování.

29. Jaký je rozdíl mezi kapslí a tekutým olejem?

14 tobolek dodá 1 lžíci tekutého oleje. Tobolky jsou výhodnější pro větší pohodlí a cestování.

30. Jaké množství je doporučeno denně?

2 lžíce denně je doporučené základní množství. Můžete začít s 1 polévkovou lžící a pak zvyšit a můžete jít tak vysoko, jak Udo navrhuje, pokud si budete přát. Udo doporučuje 1 lžíci na každých 22,7 kg tělesné hmotnosti. Sportovci mohou brát mnohem víc, což zlepší jejich výkon a regeneraci po námaze.

31. Pokud přidáme tuňáka do Udo’s Oil, v jaké výši bude převrácena rovnováha omega 3 na omega 6?

S největší pravděpodobností by trvalo několik měsíců, aby velké množství rybího tuku (nad 10 kapslí za den) vytvořilo nerovnováhu v poměrech. Omega 6 a jeho metabolity se připojí k buněčným lokalitám, kde jsou obě EFA užitečné, mnohem rychleji, než u omega 3 a jeho metabolitů. Takže 2-3 kapsle rybího tuku navíc by neměly způsobit problémy.

32. Lepek, celiaci a Udo’s Oil.

Následující výrok pochází z testování, které na našem oleji provedla vláda Německa: „Olejová směs byla testována na obsah lepku, protože obsahuje nerafinovaný olej lisovaný z ovesných otrub a klíčků. Úrovně gliadinu jsou velmi nízké a v souladu s normami Codex Alimentarius. Udo’s Oil je považován za bezlepkový, protože přítomné nepatrné množství lepku je mnohem nižší než to, které naleznete v „bezlepkovém“ obilí, jako je pohanka.“

Na toto existuje individuální odpověď – někteří jedinci, kteří jsou velmi citliví na ovesné otruby/ klíčky, nemohou olej užívat. Jiní, kteří nejsou tak citliví, mohou. Jediným způsobem, jak to zjistit, pokud si nejste jisti, je olej vyzkoušet.Celiac Association of Canada říká, že pro celiaky je problém s ovsem a jeho deriváty. Na druhé straně, jeden výzkum uvádí, že oves neobsahuje ten typ lepku, který působí celiakům problémy. Ovesné otruby jsou uvedeny na etiketě, aby se spotřebitelé mohli kvalifikovaně rozhodnout o používání výrobku, který je obsahuje.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]


33. Jsem alergický na některé z vedlejších složek ve směsi. Jak docílím 2: 1 rovnováhy hlavních olejů?

V Udově knize „Tuky, jenž léčí, tuky, které zabíjí“ je výpis obsahu omega 3 a omega 6 olejů, takže pokud jste alergičtí na jeden z olejů, nebo na jednu z vedlejších složek, můžete smíchat dva z hlavních olejů dohromady a získat poměr 2:1, který chcete.

Z matematického výpočtu vychází tyto proporce:

Se slunečnicovým olejem: 4 díly lněného oleje dodají 232% omega 3 a 56% omega 6, 1 díl slunečnicového oleje dodá 65% omega 6. Smíchejte tyto dohromady a dostanete 232% mega 3 ku 121% omega 6 = docela dobrý poměru 2:1

Se světlicovým olejem: 4 díly lněného oleje dodají 232% omega 3 a 56% omega 6, 1 díl světlicového oleje dodá 75% omega 6. Smíchejte tyto dohromady a dostanete  232%  omega 3 ku 131% omega 6 = ne zas až tak dobrý poměr 2:1.

Se sezamovým olejem: 3 díly lněného oleje dodá 174% omega 3 a 42% omega 6, 1 díl sezamového oleje dodá 45% omega 6. Smíchejte tyto dohromady a dostanete 174% omega 3 ku 87% omega 6 = perfektní poměr 2:1.

34. Je nezbytné jej brát po zbytek svého života?

Esenciální mastné kyseliny v oleji jsou právě tím – zásadní. Tělo je potřebuje a nemůže je vyrobit z ostatních potravin, takže je třeba je brát se stravou. Většina potravin, které dříve obsahovaly EFA, byly tak rafinovány a „vyčištěny“ – aby se prodloužila jejich životnost – že již neobsahují žádné EFA. Takže ano, může být nutné je brát celý život.

35. Mohu s tímto olejem smažit?

Rozhodně ne. Používejte vodu – pro vás lepší, a po uvaření přidejte olej pro chuť. Pokud musíte smažit na oleji, použijte nejstabilnější dostupné rostlinné oleje. Kokosový a palmový oleje jsou dva z nich.

Může být Udo’s Oil užíván ve stejném jídle spolu s jinými vitaminy nebo minerálními doplňky?

Ano. Podívejte se na přírodu: každá buňka všeho živého – rostlinného nebo živočišného – má EFA v buněčné membráně. Tyto buňky v mnoha případech uchovávají vitamíny a minerály. Existuje jen velmi malé množství vitaminů a minerálních látek v za studena lisovaných nefiltrovaných olejích. Jaký proto může mít smysl vyhýbat se vitaminům a minerálům v jídle, ve kterých je olej?

36. Udo’s Oil verus konopný olej – jak jsou porovnány?

Konopný olej má procentuální rovnováhu 20% omega 3 ku 60% omega 6. Poměr omega 6 ku omega 3 je 3:1. Udo’s Oil je 2:1 omega 3 ku omega 6.

37. Jsou tokoferoly v Udo’s Oil dostačující pro tento doplněk nebo je ho zapotřebí více?

Tokoferolů v oleji je akorát dost, aby působily jako vedlejší antioxidant pro oleje v této směsi.

38. Jak dlouho může být olej vyndán z ledničky?

Naše instrukce je, abyste se ujistili, že je uložen v lednici. Chcete-li získat co nejdelší životnost oleje, je třeba toto dodržet. Pokud je olej maximálně z 2% žluklý, nebudete ani schopni udržet jej v ústech; budete se ho chtít rychle zbavit.

EPA / DHA:

39. Je Udo‘s Oil zdrojem EPA a DHA?

Tradičním zdrojem EPA a DHA je olej ze studenovodních ryb a mořských živočichů. U suchozemských živočichů pochází z mozku a žlázových tkání. Moderní vědecký výzkum zjistil, že tyto oleje se rychle kazí poté, co zvíře zemře! Tyto dvě mastné kyseliny jsou vyráběny ve zvířecím těle – a v lidském těle – z omega 3. EPA a DHA jsou normální složkou našich buněk, zvláště hojnou v buňkách mozku, nervů, zrakových, nadledvinkových a pohlavních žláz, nejvíce bio-chemicky aktivních tkáních v našem těle. Aby však naše tělo produkovalo EPA a DHA z omega 3, buňky musí být zdravé. Degenerativní podmínky mohou zhoršit schopnost našeho těla vyrábět je. Ryby a mořská zvířata produkují tyto mastné kyseliny v jejich tělech, ale oni sami získají hodně z toho, co vyžadují, z hnědé a červené řasy.

40. Omega 3 – rybí versus rostlinný zdroj; který je lepší?

Omega 3 EFA v Udo’s Oil je tělem transformován na EPA a DHA, jak ono potřebuje. Omega 3 v semínkách je stabilnější, méně zpracované a tělo má lepší metabolickou kontrolu nad procesem transformace. Tyto EFA to jsou snadno dostupné v rybím oleji. Rybí oleje rychleji působí. Druhý problém týkající se rybích olejů na trhu je to, že mohou velmi rychle žluknout. Rybí oleje také mohou obsahovat vysoké hladiny rtuti a dalších toxických kovů.

41. Jak tělo využívá omega 3? A co přeměna omega 3 na EPA a DHA?

Polovina příjmu omega 3 se spálí pro energii. 10-20% za den se převede na EPA/ DHA, ale tato přeměna částečně závisí na poměru omega 3 ku omega 6. Přeměna je zpomalena přebytkem příjmu omega 6, takže musí být řádně rozděleny a vyváženy. Přeměna může být omezena nedostatkem živin, jako je zinek, hořčík, měď, a B3, B6, vitamin C a E. Ženy převádí omega 3 na DHA/ EPA lépe než muži (36% vs. 16%). Přeměna omega 3 na DHA závisí také na tom, kolik DHA je již přítomno v těle. 95-99% populace nemá dostatek omega 3 a co není přítomno, nelze přeměnit. Nasycené a trans-mastné kyseliny mohou také bránit přeměně. Omega 3 a omega 6 z organických rostlinných olejů dokáže tělo velmi snadno použít. S ohledem na všechny tyto proměnné je obtížné zobecňovat, ale přinejmenším jsou lidé schopni převést ALA na DHA ve výši 2-5% a 5-10% pro EPA. To znamená, že jedna polévková lžíce Udo’s Oil, který má 6500mg omega 3, dodá mezi 130 a 325 mg DHA a 325-650mg EPA.

42. Jaké jsou srdeční přínosy O-3 mastných kyselin?

Bylo prokázáno, že omega 3 mají antiarytmické, antitrombotické a protizánětlivé účinky. V průběhu času budou snižovat krevní tlak a triglyceridy a zvyšovat HDL cholesterol. Mnoho studií stravování ukázalo, že zahrnutí omega 3 ve stravě snižuje výskyt řady koronárních srdečních chorob.

GLA:

43. Co je GLA?

Gama linolenová kyselina – část rozpadu kyseliny linolové nebo omega 6.

44. Z hlediska obsahu GLA, je možné získat příliš GLA?

Téměř nemožné. K dispozici je jen malé množství GLA ve směsi, a protože tělo vyrábí GLA z omega 6, opravdu nemůžete z oleje dostat příliš mnoho. Omega 3 ve směsi udržuje vše v rovnováze.

VÝROBA:

45. Je pro vás kokosový olej opravdu špatný?

Za studena lisované, nerafinované oleje rostlinné původu, a to i nasycené oleje, jako kokosový olej, nejsou škodlivé, s mírou. Množství v Udo’s směsi je minimální. Kokosový olej je jeden z nejvíce nepochopených olejů. Ano, je to nasycený olej, ale neobsahuje žádné trans/ hydrogenované tuky; obsahuje triglyceridy se středně dlouhým řetězcem, které tělo spaluje jako energii – nejsou uloženy jako tuk a nezvyšují hladiny cholesterolu v séru. Kromě toho, kokosový olej je antimikrobiální a dobrý pro váš imunitní systém.

46. Co jsou ty hrudky na dně láhve?

To je přirozený jev, protože nerafinovaný olej obsahuje celou řadu přirozeně se vyskytujících mastných kyselin. Některé z těchto mastných kyselin, jako jsou mononenasycené, nasycené a mastné kyseliny s krátkým řetězcem mají tendenci se srážet při skladování v nižších teplotách. V závislosti na množství oleje a teplotě, které je vystaven, se stupeň tuhnutí mění. Normálně olej zůstane v kapalné formě nad 4 stupně. Když teplota klesne blíže k nule, lze pozorovat určitý stupeň tuhnutí.

47. Jaký je rozdíl mezi lisováním za studena lisované a čerstvým lisováním?

Americká vláda určila, že „za studena lisovaný“ znamená lisování oleje pomocí zařízení během chlazení. Čerstvě lisované znamená, že výrobek jde ze semínek k hotovému, zabalenému výrobku do chladničky do 24 hodin. Většina olejů není lisována pod přísnou definicí za studena lisovaného. Naše Udo’s Oil jsou lisované při co nejmenším teple a tření, jak je to možné, pomocí malých brusných kotoučů a mlety pomalu, aby se snížilo tření. Teplota se udržuje značně pod tělesnou teplotu, aby se zajistilo, že nedojde k poškození oleje.

48. Kde se pěstuje pupalkový olej?

EPO se pěstuje organicky v Číně a je tam i lisován. To je pak posláno do Holandska pro veškeré zkoušky kontroly jakosti. V oleji je asi 9-10% GLA v průměru. Naproti tomu, v EPO od Efamolu je 12% GLA, ale není organicky pěstované a oni si jej sami pěstují a kříží, aby vytvořili své vlastní konkrétní EPO, k dispozici pouze pro ně.

RŮZNÉ:

49. Je nějaký rozdíl mezi lněným semínkem a lněným olejem?

Ano, je. Semena a olej jsou obojí prospěšné, ale různými způsoby. Semena nějaké EFA obsahují, ale jsou zvláště výhodné díky proteinům, lignanům a jiným sacharidy, které vytvářejí objem ve stolici a pomáhají tak tělu spláchnout nadbytečný cholesterol. Mohou také mít některé vitamíny a minerály. S olejem tělo dostane EFA, které potřebuje k nakrmení mozku a nervových tkání, k posílení a udržení celistvosti membrán každé buňky, a které jim pomáhají chránit před nemocemi.

50. Může být olej využit efektivně nejen vnitřně, ale jako lokální řešení pomoci kůži?

Tento olej může být použit lokálně na pomoc s problémy na kůži. Může pomoci správně krmit vaše buňky. Kůže je největším orgánem a vstřebá, co je na něj naneseno, takže Udo’s Oil může být dobrou alternativou k hydratační kosmetice.

51. Už jste slyšeli o tom, že by měl olej vliv na změny v hormonální systém? Od té doby, co olej užívám, jsou moje prsa velmi křehké a nyní se zvětšily o 2 velikosti. Může to mít takový vliv?

V krátkodobém horizontu můžete pociťovat citlivost, protože tělo se zabývá některými významnými biochemickými problémy. Ale obecně oleje přispívají ke snížení předmenstruační bolesti prsou. Pomáhá také při hormonální regulaci, která může zahrnovat menší fyziologické změny v reprodukčním systému.

52. Kde najdu výzkum, který podporuje informace o EFA?

Kniha s názvem „Tuky, jenž léčí, tuky, které zabíjí“ je jedním z dobrých zdrojů. Najít si na internetu něco k „Medline“ může být také velmi užitečné. Veškerý výzkum mastných kyselin a zdravotních problémů lze najít vyhledáním omega 3 a omega 6 a názvu jakéhokoliv souvisejícího zdravotního problému.

53. Je Udo‘s Oil považován za raw food (syrová potravina)?

Ano, je. Minimální teplo se podílí na jeho lisování, žádné enzymy nejsou zničeny a není vůbec pasterizovaný.

BALENÍ:

54. Proč změna od jen 3-6 na 3-6-9?

Za prvé, pouze omega 3 a omega 6 jsou „esenciální“ mastné kyseliny, a tak mohou být uvedeny samostatně na etiketách a balení. Omega 9 není esenciální (ve skutečnosti může být produkován v těle), a je tedy uveden na obalu jako mononenasycené oleje. Za druhé, předpisy Health Protection Branch stanovují, že zmínka o neesenciálních složkách má být odstraněna z etiket, pokud není součástí názvu s ochrannou známkou.

55. Proč ne plastové lahve?

Polyethylenové plasty mohou prosakovat do oleje. Stejně tak existují i jiné otázky životního prostředí, které je třeba řešit ohledně tohoto nepřirozeného materiálu, stejně jako nezodpovězené zdravotní otázky.

56. Jak s olejem cestovat?

Požívejte kapsle nebo dejte kapalný olej do mrazicí vložky. Tobolky nebyly dány na trh, aby nahradily olej, protože by bylo potřeba 28 kapslí oleje, aby se to rovnalo 2 polévkovým lžícím. Kapsle byly vyvinuty pro nouzové nebo cestovní účely, takže si můžete vzít 3-6 denně po omezenou dobu, aby byla zachována úroveň EFA ve vašem těle, pokud nemáte přístup k tekutému oleji. Pokud si chcete vzít lahvovaný olej, pak je nejjednodušší pořídit si jeden z malých chladičů Igloo nebo vodotěsné mrazící gelové pytlíky pro piknikové obědy. Naplníte chladič s ledem a obklopíte jím lahev oleje, nebo dáte zmrazené gelové pytlíky kolem láhve. To udrží olej chladný, dokud se nedostanete do cíle, a poté můžete buď přidat více ledu, nebo dát láhev do lednice.

57. Jaká je trvanlivost oleje?

Neotevřený – 12 měsíců v ledničce , déle jako mražený; 8 týdnů po otevření.

TĚHOTENSTVÍ – KOJENÍ – KOJENCI – DĚTI:

58. Je bezpečné brát pupalkový olej v průběhu těhotenství?

Severoamerická strava má spoustu omega 6 a jen velmi málo, pokud vůbec, omega 3. Doplněním pupalkového olej do jídelníčku přidává více omega 6. Bere-li matka omega 3, není problém, ale je třeba brát dost omega 3.

59. Měla by žena, která je vícekrát těhotná krátce po sobě, brát více EFA?

Kojené dítě odebere až 11 g EFA denně z těla matky. Teoreticky mohou děti dokonce čerpat více než 11 g od matky před narozením a po. Mozek plodu se začíná rozvíjet 6 týdnů od početí a nekončí s rozvíjením až do nejméně dvou let od narození. Mějte na paměti, že mozek se skládá z 60% tuku, z něhož 30% jsou EFA. Studie prokázaly, že může dojít ke ztrátě 3% hmotnosti mozku matky při každém těhotenství, a může trvat až 6 měsíců, než toto matka získá zpět prostřednictvím stravy samotné. Tato informace pochází ze zpětné vazby od matek, lékařů a porodních asistentek. Ženy, které mají děti brzy po sobě, a mohou dokonce jedno kojit, zatímco nosí druhé, potřebují ještě více EFA.

60. Kdy by žena, která chce otěhotnět, měla začít užívat oleje bohaté na EFA, a jaké jsou výhody?

Tři roky před početím! Základní výhody jsou stejné jako pro každého: zvýšená energie, řízení cholesterolu, úbytek na váze, stabilizování krevního tlaku, hydratace kůže, neporušenost nervového systému; ostatní, které se týkají doby před otěhotněním, jsou: přispívání ke zvýšení plodnosti u mužů i žen, vyvážení hormonů.

61. Jaké typy zdravotních problémů souvisí s nedostatky EFA?

Pro nastávající matky může být poporodní deprese velmi závažná, když EFA chybí ve stravě. Celé tělo je třeba uvést zpět do rovnováhy a hormony jsou největší částí tohoto vyvažování. Může tím být ovlivněn i nedostatek energie po porodu nebo zdravotní problémy, jako je auto imunní a/ nebo zánětlivých stavech kolagenu – lupus, fibromyalgie, deprese, atd.

KOJENÍ:

62. Kojení a mimina:

Všechny výrobky Udo’s mohou být užívány v průběhu kojení, ve skutečnosti z nich bude dítě mít prospěch. EFA jsou důvodem, proč by těhotná nebo kojící žena měla užívat Udo’s Choice Oil. Jsou velmi potřebné pro vývoj mozku a nervů a fungují u novorozence nebo plodu. To také chrání integritu střev u dětí. Jinými slovy, potravinové alergie jsou výrazně sníženy ve srovnání s dětmi, jejichž matky v průběhu těhotenství nebo v průběhu kojení neužívaly dostatek těchto mastných kyselin. Mnoho případů ukazuje, že děti, které měly prospěch z mastných kyselin během těhotenství, byly více pozorné, aktivnější a učily se rychleji, než děti, které neměly tuto výhodu. Totéž platí i pro matku užívající olej při kojení. Některé z EFA, které tělo matky nepotřebuje, se přenesou do dítěte během kojení.

63. Kolik Udo’s Oil by měla žena užívat v období kojení?

Doporučení pro těhotné ženy a nastávající matky je 1 polévková lžíce na 22,7 kg váhy. Dobrým ukazatelem je kůže matky. Je-li její kůže suchá a stává se méně pružnou, pokud používá hydratační krém; a když má málo energie, potřebuje EFA ve své stravě. Jelikož váha těhotné ženy stoupá s růstem plodu, její potřeba EFA stoupne také. Pokud bere příliš mnoho, může pocítit ztrátu chuti k jídlu nebo nevolnost.

64. Ovlivní Udo’s Oil, který kojící matka přijímá, trávení dítěte?

Obvykle ne; tyto základní tuky jsou potřebné po celou dobu dětství a i poté.

KOJENCI

65. Jak souvisí EFA se zdravým vývojem mozku? Je zapotřebí specifická rovnováha?

Mozek je 60% tuku. Z toho 30% jsou EFA. Mozek si vezme EFA, které potřebuje, a omega 3 a omega 6 jsou v mozku obvykle v poměru 1:1, ale 95-99% populace nemá dost omega 3. Tělo převede omega 3 a omega 6 na pro mozek potřebné EPA a DHA, nejsou-li tyto EFA přítomny.

DĚTI

66. Kdy by dítě mělo začít získávat esenciální tuky?

Tři roky před narozením je ideální! Nedostatek esenciálních tuků u matky může mít nepříznivý vliv na děti až do 3 let poté, co je toto napraveno. Těhotné matky musí mít dostatek základních tuků pro sebe a své rostoucí dítě. Kojící matky také potřebují dostatek dobrých tuků, neboť ty jsou předávány prostřednictvím mateřského mléka. Studie ukazují, že dítě odebere 11 g EFA z mateřského mléka každý den. Je-li dítě krmeno dětskou výživou nebo na pevnou stravou, pak by správné tuky, stejně jako trávicí enzymy a přátelské střevní bakterie, měly být doplněny, protože ty nejsou přítomny v dětské výživě a komerční kojenecké výživě. Jsou důležité pro dobré zdraví a vývoj dítěte.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″]
[/vc_column][/vc_row]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..