[vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]


Zdravé srdce


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“9193″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

NE VŠECHNY TUKY JSOU STEJNÉ

Je třeba poznamenat, že k přežití tělo potřebuje tuk – každá buňka v těle potřebuje tuk. Mozek potřebuje tuk, oči potřebují tuk, pleť potřebuje tuk – takže vyhýbání se všem tukům nemůže být dobré metoda.

Nejméně 16% kalorií musí pocházet z tuků a například Inuité (podskupina Eskymáků z Kanady a Grónska – pozn.překl.) mají stravu, ve které 60% přijatých kalorií pochází z tuků. To, na co se musíme v naší stravě podívat, je rovnováha tuků a množství a kvalita dvou konkrétních tuků známých jako esenciální mastné kyseliny – tedy omega 3 a omega 6.

OMEGA 3 PRO ZDRAVÍ SRDCE

Zatímco nasycené tuky činí krevní destičky lepkavějšími (potenciální srdeční infarkt, cévní mozková příhoda nebo embolie), omega 3 dělá destičky méně lepkavými. Nasycené tuky nás také činí více odolnými vůči inzulínu (možnost cukrovky), zatímco díky omega 3 jsme k inzulínu vnímavější. Takže vynechání všech tuků může být nebezpečné, protože pokud snížíme svůj příjem tuků a získáme tak místo toho palivo ze sacharidů, tělo postrádá omega 3 v boji proti problémům se srdcem, zatímco vyrábí nasycené tuky z cukrů a škrobů obsažených v sacharidech; nebo pokud máme stravu s vysokým obsahem nasycených tuků.

OMEGA 6 PRO ZDRAVÍ SRDCE

V nedávném přehledu 6 studií, které zkoumaly účinky zvýšení příjmu omega 6 a snížení příjmu nasycených tuků na ischemickou chorobu srdeční (ICHS), se ve 3 z nich zjistilo, že ICHS příhody klesly o 24%-45%, zatímco v dalších 3 žádný významný účinek nebyl pozorován. Průzkum dospěl k závěru, že i když jsou omezení přítomná v každé studii, kombinované výsledky poskytují důkazy, že nahrazení nasycených tuků nebo rafinovaných sacharidů (např. cukry, bílý chléb, bílá rýže, brambory) tukem omega 6 snižuje rizika ICHS.

vysoky-cholesterol

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

UDO’S OIL 3-6-9 BLEND

Udo’s Oil 3-6-9 Blend, vyrobený z organických rostlinných olejů, poskytuje tělu omega 3, 6 a 9 . Studie v Dánsku ukázala, že dostatečné množství Udo’s Oil jako součást zdravé stravy může hrát roli v udržování zdraví srdce. 41 aktivních mužů ve věku od 16 do 62 brali Udo‘s Oil po dobu 8 týdnů a výsledky testů ukázaly, že HDL „dobrý“ cholesterol se zvýšil, zatímco LDL „špatný“ cholesterol a triglyceridy se snížily. Jednou z funkcí HDL cholesterolu je uchopit a dopravit LDL cholesterol do jater, kde je odstraněn, takže rostoucí HDL cholesterol může pomoci zdraví srdce.

VYVÁŽENÁ STRAVA

Nejen zdraví srdce, ale naše zdraví obecně závisí částečně na nás docílením vyvážené stravy. Často je však obtížné dosáhnout vyvážené stravy, která obsahuje všechny živiny, které tělo potřebuje pro optimální zdraví, a to je zejména v případě živin nacházejících se v zelených potravinách, kterých mnozí z nás nejí dostatek. Příjem zelených potravin můžete zvýšit s Udo’s Choice Beyond Green, obsahujícím nejen sedm různých zelených potravin, ale i trávicí enzymy, rozpustné a nerozpustné vlákniny a omega 3, 6 a 9.

JAK MOHU POUŽÍVAT UDO’S OIL?

Udo’s Oil můžete přidat do smoothies, jogurtu, salátů, pomazánek, dipů, čerstvé nebo vařené zeleniny, polévek, rendlíkových pokrmů a všech vašich oblíbených jídel po dokončení vaření. Nezahřívejte a nevařte s Udo’s Oil, protože tím můžete poškodit jemné esenciální mastné kyseliny.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..