Jak jsem se seznámil s Udo`s olejem?

Kus svého života jsem strávil v Anglii (celkem 8 let), kde jsem také začal závodit v naturální kulturistice. A právě na soutěžním pódiu jsem se poprvé setkal s produktem Udo`s Oil Blend od Kanadské firmy Udo`s Choice. Většinou to bývá na soutěžích tak, že když vyhrajte, tak dostanete od nějakého sponzora doplňky (většinou whey protein nebo gainer), a právě za druhé místo se dával Udo`s olej. A proto když jsem v roce 2011 nasbíral asi 6 nebo 7 druhých míst ze soutěží, tak jsem měl doma plnou lednici Udo`s oleje.

A protože jsem o tom produktu nic nevěděl a nikdy jsem o něm ani neslyšel, tak jsem se rozhodl to prozkoumat. Zjistil jsem si o Udo`s oleji co nejvíc informaci a dospěl jsem k závěru, že je to skvělý produkt, který ani nemůžu nazvat doplňkem, protože je to spíš jídlo.

Udo`s olej
Udo`s olej

Udo`s olej obsahuje perfektní balanc omega 3 – 6 – 9 mastných kyselin, je to olej na rostlinné bázi, kompletní zdroj všech omega mastných kyselin. Je v bio kvalitě, certifikovaný organic.

Je složený z devíti ingredienci a to lněného oleje, slunečnicového oleje, sezamového oleje, kokosového oleje, pupalkového oleje, oleje z rýžových otrub, oleje z ovesných otrub, pak tam jsou smíšené tokoferoly a sojový lecitin.

Udo`s olej spojuje jen ty nejlepší přírodní ingredience. Obsahuje olej z lněných semínek, který obsahuje dvakrát více omega 3 mastných kyselin než olej z rybího tuku. Sezamový olej je bohatý na omega 6 a vitamíny A, B a E, zatímco slunečnicový olej je dalším velkým zdrojem omega 6. Udo`s olej také obsahuje kokosový olej nejvyšší kvality, který pomáhá chránit srdce. Pupalkový olej je silně protizánětlivý, sójový lecitin pomáhá mozkovým buňkám a nervům, rýžový olej může pomoci při vysoké hladině cholesterolu a působí jako silný přírodní antioxidant.

Směs Udo`s oleje omega 3-6-9 je speciální směs pečlivě vybraných, přírodních, nerafinovaných olejů bohatých na esenciální mastné kyseliny, která má příjemnou oříškově-máslovou chuť.

Já už si nedokážu představit svůj den bez Udo`s oleje. Nejvíc mi chutná v mé kaši ráno ale také ho rád používám do různých salátu, smoothies nebo jen tak na dochucení jídla.

Nejlepší na tom je to, že ho můžete mít doma v lednici bez ohledu na roční období a používat ho celý rok. Je jedno, jestli jste profesionální sportovec nebo maminka na mateřské, Udo`s olej je prospěšný bez ohledu na věk či pohlaví.

Martin Petro

WNBF Pro

www.coachmartinus.com